MENÜ
Köszöntünk a Jókai Óvoda honlapján!

 

Óvodánk 75. születésnapját ünnepeltük egész héten és azt, hogy sikerült szépülnünk, megújulnunk!

A Jókai Óvoda 1943-ban épült Tatabánya Bánhidán, a város egyik legrégebben lakott, csendes, nyugodt családi házas övezetében. Az épületet óvodai célra építették a Jókai Mór Általános Iskola közvetlen szomszédságában. A két, vegyes csoportban 45 gyermeket nevelünk biztonságos és szeretetteljes légkörben.

Amíg ide elértünk, több változáson is keresztülmentünk:

A gazdasági megszorító intézkedések már többször megnehezítették az óvoda munkáját, ezért új szemléletre és az intézmény arculatának megváltoztatására is szükség volt, de a régi hagyományok megőrzésével. Ilyen hagyomány a szlovák nyelv ápolása. A gyermekek játékos formában ismerkednek a szlovák nyelvvel, melynek ritmusát, dallamvilágát hamar elsajátítják dalos játékok, mondókák, kiszámolók segítségével.

Kicsi óvodánk nagy előnye a meghitt, családias légkör, ahol mindenki ismeri egymást, együtt játszik kicsi és nagy, tanulnak egymástól és segítik egymást. Az összenyitható csoportszobák, a közösen használt helyiségek, az udvar is mind-mind ezt teszik lehetővé. Ezt kihasználva reggelente közösen tornázunk, az ünnepélyekre együtt készülünk, táncolunk, délelőttönként a gyermekek átmehetnek a másik csoportba „vendégeskedni”. Ezek erősítik bennük az empátiát, az alkalmazkodó képességet, a szocializációt, a társas kapcsolatok kialakulását, a „másokért tevés” érzését. Ezek pedig mind-mind óvodánk erősségei.

A családdal való jó kapcsolat fontos része a munkánknak. A szülő- óvodapedagógus kapcsolatára a kölcsönös tisztelet, megbecsülés és bizalom a jellemző. Megfelelő partnereink a gyermekek nevelésében és sokat segítenek az óvoda szépítésében

Az elmúlt évek során sok generáció nőtt fel az óvodai falai között. Örömmel tölt el minket, hogy szívesen gondolnak vissza az itt eltöltött évekre és gyermeküket is óvodánkba íratják be.

Arra törekszünk, hogy nyugodt, biztonságos, szeretetteljes, családias légkörben tevékenykedhessenek gyermekeink és örömmel jöjjenek nap, mint nap óvodába. Intézményünk arculatát is ez a családiasság határozza meg, hisz kicsi óvoda vagyunk, ahol mindenki ismeri egymást, együtt játszik kicsi és nagy, tanulnak egymástól és segítik egymást. Nagyon jó kis csapattá, összetartó közösségé formálódtunk. Mindig figyelünk egymásra, jól érezzük magunkat az óvodában és hisszük, hogy ez kihat gyermekeinkre is.

Meggyőződésünk, hogy „Jót és jól játszani – ez a gyerek dolga.”

Ez a hét az ünneplésről szólt, a gyermekeké volt a főszerep. Rajzpályázatot hirdettünk az évfordulóhoz kapcsolódva. Igyekeztünk ráhangolódni az ünnepre, a születésnapra. Mind a két csoporttal elmentünk a közeli játszótérre, ami nem is olyan egyszerű 18 kiscsoportossal, de nagyon jó látni, ahogy a nagyok szárnyaik alá veszik a piciket, figyelnek rájuk és segítenek Nekik. A következő nap keretében táncnapot tartottunk, egész délelőtt énekeltünk és táncoltunk, másnap báboztunk a gyermekeinknek és nem maradhatott el süteményevés sem, amit minden szülőnek ezúton is köszönünk.

 

Hírek

 • Nyílt napok 2016-ban
  2016-03-04 14:54:48

  Óvodánkban 2016. március 22-én és 23-án nyílt napokat tartunk. 23-án délután 16 órától tavaszi húsvétváró szöszmötölő is lesz.


  Minden kedves érdeklödőt szeretettel várunk.

  Meghívó

 • III. hely
  2015-04-25 11:42:48

  A Kisvakond Csoport harmadik helyezést ért el a "Görögország" versenyen.

  Gratulálunk nekik!

  Az oklevél megtekinthető az Eredményeink, sikereink oldalon.

   

 • II. hely
  2015-04-02 11:50:26

  A Kisvakond Csoport második helyezést ért el a "Tavasztündér" készítő versenyen.

  Gratulálunk nekik!

  Az oklevél megtekinthető az Eredményeink, sikereink oldalon.

   

 • Arany-bál
  2015-04-02 11:46:04

  Tisztelt Szülők!

  Hagyományainkhoz híven idén is szeretettel meghívjuk Önöket a tavasz-köszöntő jótékonysági Arany-bálra!
  Részlezek az Aktualitások oldalon.

   

 • Új képek
  2014-11-20 20:02:25

  Új képek kerültek fel a 2014-2015-ös képgalériába.

   

Asztali nézet