MENÜ
Köszöntünk a Jókai Óvoda honlapján!

Mindenki vágyik szeretetre, boldogságra, a barátságra, legyen az gyermek és felnőtt egyaránt. Óvodánk jelképe egy kis vakond, mely pontosan ezt a szeretetet és boldogságot jelképezi, és ezen túl fáradságot nem kímélve nevel mindenkit, mint azt a csehszlovák mesében is teszi.

                            Mese a Jókais kisvakondokról

„Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr, úgy 75-76 évvel ezelőtt élt sok-sok kisvakond. A vakond szülők összefogtak, hogy amíg ők dolgoznak, és az út egyik oldalán a nagyobbak iskolában vannak, addig a kisebbek se maradjanak felügyelet nélkül, ezért óvodát építettek közösen. A mi kis vakond kuckónkat sok-sok kertes ház öleli körül.

A kisvakondok már akkor is örömmel és jókedvvel jártak óvodába és jó nagyokat játszottak ugyanezen az udvaron, ahol most állunk.

Ahogy telt-múlt az idő, kiskuckónk rengeteg változást élt meg, aminek következtében kaptunk egy anyukát, az Arany óvoda személyében, úgy, ahogy minden kis vakondnak van anyukája.

A kisvakondok legfőbb feladata mindig is a játék volt. A mai napig 2 csoportban segítjük a vakondkák sokoldalú, harmonikus fejlődését. Nyugodt, biztonságos, szeretetteljes, családias légkörben játszhatnak, tevékenykedhetnek. Örömmel jönnek nap mint nap, hogy” jót és jól játszanak”.

A velük foglalkozó vakond pedagógusok szépen összecsiszolódtak az évek során.

Visszatérő, már hagyománnyá vált programok színesítik az életünket, nagy tetszést aratva a vakond szülők körében is. A közösen átélt élmények jó alkalmat biztosítanak a vakondok közötti együttműködésre és nagyban alakítja a közösségi érzést is.

Vakond óvodánkban a családdal való szoros együttműködés és az összehangolt nevelés mindenkor nagyon hangsúlyos volt és ma is az.  

Kicsi kuckónk barátságos, felszabadult. Családias légkör uralkodik benne. Jó érzés tölt el bennünket, hogy régi növendékeink mennyire ragaszkodnak hozzánk. Az elmúlt 75 év során sok generáció cseperedett fel falaink között, s hagyta el vakond óvodánk kapuját. Szívesen gondolnak vissza az itt eltöltött évekre, aminek bizonysága az is, hogy saját csemetéjüket íratják be hozzánk.

Örömmel tölt el bennünket, hogy részt vehetünk a vakond családok mindennapjaiban, láthatjuk a picinyeket felcseperedni, hozzá járulhatunk ahhoz, hogy hosszú, és boldog életben legyen részük.

1943-ban épült óvodánk, melyet napról napra szépítünk, újítunk, de célunk ugyanaz, mint 75 éve: olyan boldog gyermekeket szeretnénk nevelni, akik életkoruknak megfelelő műveltséggel rendelkeznek, érdekli őket a körülöttünk lévő világ, fogékonyak a környezetükben található szépre és jóra, az értékekre. Ennek megvalósításában ma is, csakúgy, mint az eltelt 75 év alatt, legfontosabb a szülők támogató együttműködése!

Az egyik anyukánk Néhány kedves gondolatát szeretném megemlíteni: Miért is szeretik a Jókai ovit? Az óvoda nyitott a szülői támogatásra és örömmel is fogadja azt, ezért érzem sokkal meghittebbnek és családiasabbnak ezt a környezetet. Itt nálunk nagyon sok rendezvényre mehet az egész család, ami számomra megint egy belsőbb „kapcsolathoz” vezet. A programok jó részét ki a természetbe szervezi az óvoda, így megtapasztalhatják gyermekeink a körülöttük lévő világot.

75 éves múlttal rendelkező óvodánk eddigi értékeit megőrizve, alkalmazkodva a mai kihívásokhoz, és az elődöktől sokat tanulva szeretnénk tovább haladni ezen az úton, hogy óvodásaink felnőve elmondhassák, megfelelő útravalót kaptak.

 

Tatabánya, 2018. szeptember

 

Hírek

 • Nyílt napok 2016-ban
  2016-03-04 14:54:48

  Óvodánkban 2016. március 22-én és 23-án nyílt napokat tartunk. 23-án délután 16 órától tavaszi húsvétváró szöszmötölő is lesz.


  Minden kedves érdeklödőt szeretettel várunk.

  Meghívó

 • III. hely
  2015-04-25 11:42:48

  A Kisvakond Csoport harmadik helyezést ért el a "Görögország" versenyen.

  Gratulálunk nekik!

  Az oklevél megtekinthető az Eredményeink, sikereink oldalon.

   

 • II. hely
  2015-04-02 11:50:26

  A Kisvakond Csoport második helyezést ért el a "Tavasztündér" készítő versenyen.

  Gratulálunk nekik!

  Az oklevél megtekinthető az Eredményeink, sikereink oldalon.

   

 • Arany-bál
  2015-04-02 11:46:04

  Tisztelt Szülők!

  Hagyományainkhoz híven idén is szeretettel meghívjuk Önöket a tavasz-köszöntő jótékonysági Arany-bálra!
  Részlezek az Aktualitások oldalon.

   

 • Új képek
  2014-11-20 20:02:25

  Új képek kerültek fel a 2014-2015-ös képgalériába.

   

Asztali nézet