MENÜ

Mottónk: „Játszani is engedd”

Óvodánk 1943-ban épült és azóta is óvodaként működik. Bánhidán, csendes, nyugodt családi házas övezetben található. Vonzerejét a tisztább levegőjű, gyér forgalmú utcák növelik. Ez a városrész napjainkban újra fejlődésnek indult, sok a kisgyermek. Az óvodában biztonságos és szeretetteljes légkörben két csoportban 45 gyermeket nevelünk. Arra törekszünk , hogy az idejáró gyermekek nyugodt szeretetteljes „nagy családban” érezzék magukat és szívesen jöjjenek az óvodába.

Az elmúlt 70 év során sok generáció nőtt fel falaink között, s hagyta el óvodánk kapuját. Szívesen gondolnak vissza az itt eltöltött évekre. Ennek bizonysága az is, hogy saját gyermeküket íratják be hozzánk. Arra törekszünk, hogy az ide járó gyerekek nyugodt, szeretetteljes „nagycsaládban” érezzék magukat, és örömmel jöjjenek óvodába. . A gyermek legfontosabb tevékenysége a játék. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a játékidő ne csorbuljon és hogy a szülők felé is közvetítsük ennek fontosságát.

Nevelőmunkánkat az Országos óvodai Nevelési Program alapján a Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program szellemében végezzük, változatos tevékenységeket biztosítva a gyermekek számára. Óvodásaink játékos formában ismerkednek a szlovák nyelvvel és nagyon szeretik ezeket a foglalkozásokat. Az itt tanultakkal már sok rendezvényen értünk el sikereket, elismeréseket pl. Gyermekjáték Fesztiválok, Nemzetiségi találkozók, Népek karácsonya, Majális stb. A téli időszakban rendszeresen látogatjuk a városi műjégpályát, saját korcsolyákkal rendelkezünk. A gyorskorcsolya versenyeken volt óvodásaink szép eredményeket értek el hazai és nemzetközi szinten. Sok rajzpályázaton veszünk részt ahol már számtalan díjat kaptunk. A Jászai Mari színház bérletes előadásaira visszük a gyerekeket. Minden évben ellátogatunk a „ Nyitott kapuk” rendezvény sorozatra. A családdal való jó kapcsolat fontos része a munkánknak. A szülő- óvodapedagógus kapcsolatára a kölcsönös tisztelet, megbecsülés és bizalom a jellemző. Megfelelő partnereink a gyermekek nevelésében és sokat segítenek az óvoda szépítésében. Minden évben együtt ünnepeljük a Farsangot, együtt készülődünk a karácsonyra a szöszmötölővel, nagy élmény kicsiknek és nagyoknak a gyermeknapi családi kirándulás és az évzáró kerti parti. Igyekszünk változatos tevékenységeket és minél több élményt biztosítani a gyermekeknek. Az itt dolgozó óvodapedagógusok felkészültsége jó, nevelőmunkájukat a hívatás és gyermekszeretet jellemzi. Nevelőtestületünk stabil, mindannyian több éves gyakorlattal rendelkezünk. Munkánkat ügyes és gyermekszerető dajkák segítik. A szomszédos iskolával a kapcsolatunk nagyon jó, alkalomszerűen közös programokat szervezünk. Fontosnak tartjuk, hogy az átmenet minél zökkenő mentesebb legyen, kapcsolatunk alapja egymás tisztelete, egymás munkájának segítése.

 

vissza

 

 

vissza

  

Hírek

 • Nyílt napok 2016-ban
  2016-03-04 14:54:48

  Óvodánkban 2016. március 22-én és 23-án nyílt napokat tartunk. 23-án délután 16 órától tavaszi húsvétváró szöszmötölő is lesz.


  Minden kedves érdeklödőt szeretettel várunk.

  Meghívó

 • III. hely
  2015-04-25 11:42:48

  A Kisvakond Csoport harmadik helyezést ért el a "Görögország" versenyen.

  Gratulálunk nekik!

  Az oklevél megtekinthető az Eredményeink, sikereink oldalon.

   

 • II. hely
  2015-04-02 11:50:26

  A Kisvakond Csoport második helyezést ért el a "Tavasztündér" készítő versenyen.

  Gratulálunk nekik!

  Az oklevél megtekinthető az Eredményeink, sikereink oldalon.

   

 • Arany-bál
  2015-04-02 11:46:04

  Tisztelt Szülők!

  Hagyományainkhoz híven idén is szeretettel meghívjuk Önöket a tavasz-köszöntő jótékonysági Arany-bálra!
  Részlezek az Aktualitások oldalon.

   

 • Új képek
  2014-11-20 20:02:25

  Új képek kerültek fel a 2014-2015-ös képgalériába.

   

Asztali nézet