MENÜ
Köszöntünk a Jókai Óvoda honlapján!

Sugár Gabi

Az 1943-ban átadott intézmény a bánhidai szülők összefogásával épülhetett meg, sok régi ovis gyerekét, unokáját is a Jókaiba íratta.

A Kisvakond volt a főszereplője annak a mesének, amely szemléltette a bánhidai Arany János Óvoda Jókai Telephelyének történetét. Puskásné Kovács Brigitta, a telephely vezetője mesélte el a hetvenöt éve működő intézmény fontosabb eseményeit. A köszöntések és a gyerekek műsora után előadás, kisvasút és ünnepi torta is várta az ünneplőket.

A meséből kiderült, hogy az 1943-ban átadott intézmény a bánhidai szülők összefogásával épülhetett meg a Jókai Mór Általános Iskola szomszédságában. Máig is fontosnak tartják a város egyik legrégebben lakott, csendes, nyugodt családi házas övezetében kialakított óvodájában a hagyományok őrzését, a szlovák nyelv ápolását. A gyermekek játékosan ismerkedhetnek meg a nyelvvel, a szokásokkal, hagyományokkal – hangsúlyozta Puskásné Kovács Brigitta.

 

Az óvoda nagy előnye a meghitt, családias légkör: intézményen belül és kívül is. A telephely vezetője hangsúlyozta: nagyon sokat köszönhetnek a szülőknek, támogatóknak, akik szebbé, színesebbé varázsolják az intézmény környezetét. Legutóbb az udvar szépítésében segítettek, így a jövőben kellemes környezetben játszhatnak majd a csemeték az újjávarázsolt füvön.

Képgaléria: 75. születésnapját ünnepelte a Jókai ovi Tatabányán

 

Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt 75 évből több évtized köti az óvodához, amely húsz évvel ezelőtt öregebbnek nézett ki, mint most. A szülők és támogatóik összefogásának köszönhetően minden évben szépítenek valamit az óvoda környékén.

A héten változatos programok voltak, és születésnapi ajándékműsor is várta a gyerekeket. Rajzversenyt is hirdettek Miért szeretem az óvodámat? címmel.

Többgenerációs Több generáció is felnőtt már a Jókai óvodában. A most hetvenöt éves intézmény első nebulói ma már csaknem nyolcvan évesek. Sokan gyermekeiket, unokáikat is a kellemes környezetben lévő, családias légkörű óvodába íratták. Az összenyitható csoportszobák, a vegyes életkorú csoportok erősítik a gyerekekben az empátiát, az alkalmazkodóképességet, a társas kapcsolatok kialakulását, a szocializációt. Ezek a Jókai ovi legfontosabb erősségei.

 

Hírek

 • Nyílt napok 2016-ban
  2016-03-04 14:54:48

  Óvodánkban 2016. március 22-én és 23-án nyílt napokat tartunk. 23-án délután 16 órától tavaszi húsvétváró szöszmötölő is lesz.


  Minden kedves érdeklödőt szeretettel várunk.

  Meghívó

 • III. hely
  2015-04-25 11:42:48

  A Kisvakond Csoport harmadik helyezést ért el a "Görögország" versenyen.

  Gratulálunk nekik!

  Az oklevél megtekinthető az Eredményeink, sikereink oldalon.

   

 • II. hely
  2015-04-02 11:50:26

  A Kisvakond Csoport második helyezést ért el a "Tavasztündér" készítő versenyen.

  Gratulálunk nekik!

  Az oklevél megtekinthető az Eredményeink, sikereink oldalon.

   

 • Arany-bál
  2015-04-02 11:46:04

  Tisztelt Szülők!

  Hagyományainkhoz híven idén is szeretettel meghívjuk Önöket a tavasz-köszöntő jótékonysági Arany-bálra!
  Részlezek az Aktualitások oldalon.

   

 • Új képek
  2014-11-20 20:02:25

  Új képek kerültek fel a 2014-2015-ös képgalériába.

   

Asztali nézet